Jij bent toe aan een nieuwe website, maar waar moet je dan precies op letten? In dit artikel komen de belangrijkste punten aanbod bij het maken van een nieuwe website.

Domeinnaam

Ten eerste moet je er goed over na denken welke domeinnaam je jouw nieuwe website wil geven. Dit wordt namelijk jouw identiteit op het internet, daarom moet je een naam kiezen die goed bij je bedrijf past. Denk daarbij aan je bedrijfsnaam, hier zullen veel van je klanten op gaan zoeken. Zorg ervoor dat je jouw domeinnaam zo kort mogelijk houdt. 

Achter de domeinnaam staat er altijd een extensie, denk hierbij aan .com of .nl. Het is belangrijk om een extensie te die bij jouw website past. Stel jezelf de vraag: waar komen mijn bezoekers voornamelijk vandaan? Wanneer je een bedrijf in Nederland hebt kun je het beste de .nl extensie gebruiken.

CMS

Wanneer je je eigen website ook zelf wil beheren zoals het aanpassen van teksten en afbeeldingen kun je het beste een CMS-systeem gebruiken. En CMS is een systeem waarin een website gemaakt wordt. Een bekend CMS-systeem is WordPress.

Doel van de website

Voordat je begint met het maken van de website, moet je goed nadenken wat precies het doel is van de website. Gaat je website informeren of conversie maken. Het is belangrijk hier goed over na te denken en de website zo in te richten dat het juiste doel behaald wordt.

Kies een goede stijl

Wanneer je een website ontwerpt is het belangrijk dat je een goede stijl creëert. Dit houdt in dat je nadenkt over de kleuren en de lettertypes. Kleuren kunnen namelijk belangrijk zijn om een bepaald gevoel op te wekken bij de gebruiker. Zorg ervoor dat alles samen een mooi geheel maakt. 

Responsive

Tegenwoordig zitten de meeste bezoekers van websites op hun mobiel. Daarnaast is niet elk computerscherm even groot. Daarom is het belangrijk dat jouw website zichzelf aanpast aan de schermgrootte van de bezoeker. 

Website laten maken

Een website maken is geen appeltje eitje, daarom kiezen veel mensen ervoor om een website te laten maken. Wil jij ook een website laten maken? Kies hiervoor dan een betrouwbare partij voor. Vaak komt het voor dat je ook producten wil verkopen op je website. Dan kun je een webshop laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *