Het is niet meer weg te denken uit deze tijd, gamen. Nu we veel thuis zitten kan aantrekkelijk klinken om heel de dag achter de computer spelletjes te spelen. De tijd gaat lekker snel en je hoeft niet na te denken over alle nare dingen die gebeuren. Toch sluipt een game of gokverslaving er makkelijker in dan je denkt. Wij geven de symptomen om een rij.

Symptomen

De symptomen gameverslaving waar je mee te maken krijgt als je gameverslaafd bent lijken vaak op die van een gokverslaving. De belangrijkste gameverslaving symptomen en symptomen van teveel gamen zijn obsessieve gedachten (aan niets anders kunnen denken dan aan gamen), gezondheidsproblemen, schade op lange termijn aan persoonlijke relaties, opleiding en carrière. Veel tijd kwijt zijn aan gamen is een kenmerk van problematisch gamegedrag. Maar veel, lang of vaak gamen leidt niet altijd tot problemen. De hoeveelheid tijd dat u gamet zegt niets over of u gameverslaafd bent. Andere signalen zijn belangrijker.

Lichamelijke gevolgen

Als je gameverslaafd bent krijg je vaak te maken met lichamelijke kenmerken van de verslaving. Door het gamen zorg je minder goed voor jezelf. Al de tijd gaat immers in het gamen zitten en je denkt nergens anders meer aan. Je slaat maaltijden over, beweegt weinig en slaapt onvoldoende. Je gezondheid kan eronder lijden. Je hebt last van vermoeidheid, hoofdpijn, bent futloos, je ogen raken geïrriteerd, je benen gaan jeuken, je hebt verkrampte schouders en/of brandende polsen. Voor hulp bij zowel lichamelijk en psychische klachten kan je terecht bij Connection SGGZ via https://www.connection-sggz.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *