Nederland is hard bezig met de transitie van het oude naar het nieuwe rijden. Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto, maar deze transitie gaat zeker nog niet hard genoeg. Er zijn een aantal klimaatdoelstellingen die als land gehaald moeten worden en hier dient iedereen zijn steentje aan bij te dragen! Dit geldt ook voor ondernemers die leaseauto’s voor het personeel hebben. Het overstappen van traditionele leaseauto’s op elektrische leaseauto’s is een toegankelijke stap die een bedrijfseigenaar kan nemen om aan de buitenwereld te laten zien dat ze écht bereid zijn om bij te dragen aan de verbetering van de planeet! Doordat er tegenwoordig zoveel opties zijn, kunnen de medewerkers die een leaseauto nodig hebben altijd wel een auto vinden die ze mooi vinden. Je kunt bijvoorbeeld een Tesla 3, een Hyundai Kona of een Skoda Citigo e IV leasen.

Elektrisch leasen voor de buitenwereld

Door je medewerkers in elektrische leaseauto’s te laten rijden geef je als onderneming een krachtig beeld af aan de buitenwereld. Je toont aan je potentiële consumenten dat je echt wat wilt bijdragen aan het klimaatprobleem en dat je het niet erg vindt om hier een paar euro aan kwijt te zijn. Je identificeert je als groene onderneming waardoor de consumenten eerder geneigd zijn om producten van jouw bedrijf af te nemen. Het kan zomaar gebeuren dat een van je collega’s naar huis rijdt in zijn Kia e-Niro en de buurman daardoor een product zal bestellen in jouw webshop.

Elektrisch leasen voor jouw bedrijf

Je least natuurlijk niet enkel voor de beeldvorming van jouw bedrijf maar ook omdat je je medewerkers met wat gemak wilt voorzien. Het geven van een elektrische leaseauto aan je medewerkers zal als compliment worden gezien. Een elektrische leaseauto is duurder en heeft daarnaast minder bijtelling. Je levert dus zelf een beetje in en je medewerker houdt hierdoor meer over. De medewerkers zullen zich meer gewaardeerd voelen. Daarnaast kan het leasen van elektrische auto’s ook voor jouw als ondernemer bepaalde belastingvoordelen met zich mee brengen. Check voordat je overstapt op elektrische leaseauto’s dan ook goed of jouw onderneming in aanmerking komt voor deze belastingvoordelen! Het kan onderaan de streep nogal schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *